Evenemang

Malmö Arena har varit värd för hemmamatcher för ishockeyklubben Malmö Redhawks sedan 2008 och ersatte deras tidigare hem, Malmö Isstadion. Laget spelar sina matcher i HockeyAllsvenskan, den andra nivån av svensk ishockey. Malmö Redhawks spelar 26 matcher per säsong på arenan (exklusive eventuella slutspel), vilket gör dem till arenans mest vanliga hyresgäst.

Eurovision Song Contest i Malmö Arena

Förutom ishockey har Malmö Arena även stått värd för 22 matcher av 2011 års Handbolls EM, inklusive brons matchen och finalen mellan Frankrike och Danmark som vanns av Frankrike. Malmö Arena har även varit värd för play-off finalen av Elitserien i handboll under 2010 och 2012. Malmö Arena var också planerad att vara värd för 2013 års finaler men de flyttades någon annanstans när arenan valdes som värd för 2013 års Eurovision Song Contest som är planerad att äga rum fem dagar efter handboll finalen. I innebandy tjänade arenan som plats för finalen 2010-11 och 2011-12 av den Svenska Superligan.Evenemang på Malmö Arena

Malmö Arena användes för friidrott i februari 2009 då arenan var värd för ”Malmö Indoor Gala”, en nybildad inomhusidrottstävling som anordnas av Malmö Allmänna Idrottsförening (MAI). Flera internationella idrottare inbjöds att tävla, även olympiska mästarinnan i stavhopp Yelena Isinbayeva, men hon tackade nej till inbjudan på grund av sjukdom. Många andra stora idrottsmän tackade nej till sina inbjudningar av olika anledningar vilket gjorde att det endast blev ett magert intresse från allmänheten. Högst 7 000 åskådare tittade på vilket gjorde tävlingen till ett finansiellt misslyckande. Tävlingen kommer därför inte hållas igen.

Malmö Arena har varit värd för flera konserter samt andra musikevenemang som julshower och musikaler. Britney Spears uppträdde på arenan den 11 oktober 2011 under hennes Femme Fatale Tour. Rihanna var planerad att framföra hennes show på Malmö Arena den 31 oktober 2011 men konserten avbröts med bara några timmars varsel på grund av hennes hälsa. Andra internationella artister som har visat upp sig vid arenan är Bob Dylan, Cliff Richard, Tom Jones, Lady Gaga och många andra. Lady Gagas konsert innehar publikrekord för konserter på arenan efter att ha dragit en folkmassa på hela 11 300. Den annullerade Rihannakonserten skulle ha satt ett nytt rekord med 11 700 sålda biljetter. Semifinalerna i Melodifestivalen, Sveriges nationella sångtävling , hölls på arenan under 2009, 2010, 2011 och 2012. Malmö Arena var också värd Fotbollsgalan, Sveriges prisutdelning för inhemsk fotboll, 2009 och 2010.

Många artister väljer numera att spela i både Malmö och Göteborg eftersom de geografiskt ligger ganska nära varandra. Bra boende i Göteborg kan du hitta
billigt på hotell-goteborg.nu om du tänker se en artist i båda städerna. Till exempel kommer Mike Knopfler spela i både Malmö och Göteborg i sommar.