Göra i Malmö

Malmö Arena är Sveriges tredje största inomhusarena och där arrangeras såväl konserter som idrottstävlingar och mycket, mycket annat. Om man har åkt till Malmö för att titta på ett evenemang som går av stapeln på arenan så letar man förmodligen också efter ett hotell nära Malmö Arena. Men eftersom Malmö Arena ligger i Hyllie så finns det jättebra möjligheter till att ta sig in till Malmö för att utforska staden. Det tar bara 6 minuter från arenan till Malmö Central och endast 3 minuter till Triangeln.

Malmös unika atmosfär

Ja, det finns många anledningar att besöka Malmö och staden är full av sevärdheter att upptäcka. Att hitta något att göra i Malmö är alltså definitivt inga problem. Malmö är en stad med unik atmosfär. En av de saker som gör att staden har en unik atmosfär och som också gör att Malmö är en stad som skiljer sig från de flesta andra städer här i landet är stadens arkitektur. Det finns många spännande byggnader, både historiska och moderna, som är väl värda att se. Thottska huset är Malmös äldsta, bevarade korsvirkeshus från mitten av 1500-talet. S:t Petris Kyrka är från 1300-talet och kan dessutom vissa upp norra Europas största altaruppsats. Turning Torso är en av stadens nyaste byggnader, men också en av de mest kontroversiella. Det är en vriden byggnad som med sina 194 meter och 54 våningsplan är Sveriges högsta hus. Ett av de mest kända byggnadsverken i staden numera är förstås också Öresundsbron som förbinder Sverige med Danmark. En annan sak som har bidragit till Malmös unika atmosfär är de många nationaliteter som bor i staden. Malmö brukar sägas vara en mångkulturell stad och det är förstås inte så konstigt med tanke på att det är 174 olika nationaliteter som finns representerade i staden och över 100 olika språk talas i Malmö.

Parkernas stad

Malmö brukar kallas för Parkernas stad på grund av alla de många lummiga och grönskande parker som finns i staden. park nära Malmö ArenaDe största och mest populära parkerna i Malmö är Slottsparken, Pildammsparken, Kungsparken och Folkets Park. I Folkets Park hittar man både Terrarium och Nöjesfältet. Båda är populära besöksmål för barnfamiljerna. Där finns också Barnens scen och Barnens gård Arken. Man kan åka pariserhjul, spela minigolf, titta på roliga uppträdanden eller fika på något av alla de mysiga caféer som finns i Folkets Park. Slottsträdgården är en ekologisk trädgård som är öppen dygnet runt och som också har en plantskola där man kan köpa spännande och ovanliga växter till rimliga priser.

Malmös stränder

Det är få storstäder som har sådan närhet till vatten som Malmö har. Staden har flertalet långa stränder som är populära både när det gäller promenader längs vattnet och när det gäller svalkande bad. Dessutom bidrar förstås Malmös sydliga läge i landet till att stränderna är extra uppskattade. De mest besökta stränderna i Malmö är Sibbarpstranden, Ribersborgsstranden, Klagshamnsstranden och Scaniabadet. Ribersborgs kallbadhus är också en upplevelse med vedeldad bastu och salta bad året om och därtill också en fantastisk utsikt över Öresund och ett populärt café.

Guidade turer

Malmö har många guidade tematurer som rekommenderas för alla som vill uppleva något annorlunda samtidigt som man får lära sig mer om staden. Exempelvis kan man gå en vandring fylld av berättelser om spöken, häxor och ond bråd död. Eller en vandring som kallas för Malmö by foot och som är en två kilometer lång vandring där man samtidigt färdas genom Malmös spännande historia, från medeltid till nutid. Missa inte kanalbåten Rundan som tar en med på en kanaltur runt Malmö stad och berättar om Malmö från förr till nu.

Spännande museer

Det finns många spännande och intressanta museer i Malmö som är väl värda att besökas. Malmöhus Slott är Nordens äldsta bevarade renässansslott. Slottet har ett litet museum som man når genom att först gå över bron över vallgraven och sedan genom slottsgården, vilket är en upplevelse i sig. Det finns många spännande utställningar, exempelvis kan man i källaren titta på djur som pytonormar och köttätande pirayor. Teknikens och Sjöfartens Hus är ett museum för den som vill veta allt som är värt att veta om olika tekniska maskiner och fordon. Allt från skånsk industrihistoria till flygtrafik, sjöfart, motorer och landsvägar finns med i museet och som pricken över i finns en riktig ubåt att kliva ner i. Den som vill prova ett riktigt annorlunda museum bör besöka Chokladfabrikens museum där man får lära sig om en 120-årig chokladhistoria, men man får också provsmaka chokladen som än idag tillverkas där.

Malmös storstadspuls

Som den storstad som Malmö har så finns det förstås ett stort utbud av kultur, nöjen och sport i staden. Det finns också över 600 stycken restauranger, pubar, barer och caféer i Malmö, så det är enkelt att hitta en som passar just den egna smaken. Som den mångkulturella stad som Malmö är så har förstås också alla matställen influenser från olika platser i världen och därigenom finns ett svårslaget utbud av spännande maträtter. Om man är ute efter en riktigt exklusiv matupplevelse rekommenderas restaurangerna Trio och Vendel at Sturehof. Många av stadens serveringar och uteställen ligger i eller i närheten av stadsdelen Möllevången som ligger mellan Folkets Park och Möllevångstorget.