Resa till Malmö

Malmö är lätt att nå från resten av Europa, oavsett om du väljer att resa med flyg, tåg, färja eller bil. Den utmärkta infrastrukturen i Öresundsregionen gör resandet mellan Sverige, Danmark och kontinenten snabbt och smidigt. boka hotell nära Malmö ArenaDirekttåg till Malmö finns från de flesta större orter i södra Sverige. Med SJ:s X2000 höghastighetståg tar resan Stockholm-Malmö drygt fyra timmar. Centralstationen i Malmö ligger centralt beläget nära Stortorget. Direktbussar finns från bland andra städerna Stockholm, Göteborg och Jönköping. Bussar från avlägsna platser stannar vid bussterminalen på Skeppsbron 10, strax norr om järnvägsstationen.

Flyg från Arlanda

På Malmö Airport hittar du ett stort antal dagliga avgångar. Malmö Airport ligger nästan tre mil öster om Malmö och flygbussen tar en dryg halv timme att komma till hjärtat av Malmö. För dig som reser med det tidigaste flyget från Arlanda till Malmö rekommenderar vi att du bor en natt på Arlanda först så du inte missar flyget och det finns flera bra hotell nära Arlanda att välja bland.

Lokaltrafik i Malmö sköts av Skånetrafiken och består av en serie av busslinjer. Alla linjer går genom Centralstationen eller Gustav Adolfs torg, många av dem till båda ställena. En enkel biljett kostar 21 kronor och du kan inte köpa biljett på bussen. Du kan också begära ett rabattkort som laddas med minst 200 kronor. Det finns 20% rabatt på alla resor i Malmö och Skåne. Det finns en 24 eller 72 timmar biljett tillgängliga för bussarna i Malmö. Biljetten är tillgänglig för vuxna och barn. Pris: 65 kr / 165 kr. De 24/72 timmars biljetter kan köpas på Turistbyrå på Skeppsbron 2 eller Skånetrafikens kundservicecenter. Malmö är en mycket cykelvänlig stad – det finns gott om cykelvägar! Cykelkartor finns på turistbyrån. Med cykel kan du resa även en bit utanför staden, till exempel till stranden i Klagshamn och grönskan i Bokskogen. Flera taxibolag tillämpar fasta priser i Malmöområdet. Fråga alltid om priset innan resan!